ГоловнаСуспільствоЖиття

Москаль пригрозив відправляти незадоволених декомунізацією в АТО

Голова Закарпатської ОДА оголосив про завершення декомунізації

Москаль пригрозив відправляти незадоволених декомунізацією в АТО
Геннадий Москаль
Фото: president.gov.ua

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що в області завершилася декомунізація.

"Закарпаття нарешті декомунізоване: всіх Ленінів, Дзержинських, Кірових, всі Комсомольські, Жовтневі викинуто на звалище історії. Замість них з'явилися вулиці не тільки Джона Леннона чи Енді Ворхола. Область стала єдиною в Україні, в якій "декомунізовані" вулиці перейменовано на честь усіх загиблих на Донбасі героїв", - написав Москаль на своїй сторінці у Фейсбуці.

При цьому він зазначив, що "є маса людей, які протестують проти цього". Як приклад він навів селище Великий Березний і село Клячанове. За його словами, в обох населених пунктах жителі виступили проти перейменування вулиць на честь їхніх земляків, які жили в їхніх селах і загинули на Донбасі.

"Ці приклади показують, як глибоко в'їлася комуністична пропаганда у свідомість закарпатців і наскільки вони далекі від того, що відбувається на Донбасі. Закарпатська область займає останні місця за кількістю охочих зі зброєю в руках захищати свою країну. Тому якщо буде оголошена нова хвиля мобілізації, на прізвища любителів комуніста Локоти і депутатів сільради із Клячанового військкомати звернуть особливу увагу!" - пригрозив Москаль.

Нагадаємо, оскільки місцева влада не перейменували декотрих топонімів у належний термін, Москаль взявся за декомунізацію самостійно. Наприклад, в одному із сіл області вулицю Леніна перейменовано на честь соліста групи The Beatles Джона Леннона. Також у селі Минай Мукачівського району з'явилася площа імені Енді Ворхола.

Решту вулиць голова Закарпатської ОДА обіцяв перейменувати на честь загиблих в АТО закарпатців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram