ГоловнаСуспільствоПодії

НАБУ попросило 8-12 років в'язниці для спійманого на хабарі у $250 тис. чиновника Держекспортконтролю

Сергій Головатий вніс 3,6 млн грн застави і поки що перебуває на волі

НАБУ попросило 8-12 років в'язниці для спійманого на хабарі у $250 тис. чиновника Держекспортконтролю
Антикоррупционное бюро

Розслідування справи Сергія Головатого, спійманого на хабарі 250 тис. доларів заступника директора департаменту - начальника відділу департаменту державної експертизи Державної служби експортного контролю, завершено.

Досудове слідство у справі проводили детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Антикорупційні прокурори вимагають притягнути Головатого до кримінальної відповідальності за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8-12 років з позбавленням права обіймати певні посади на термін до 3 років з конфіскацією майна.

"Досудовим слідством [...] встановлено, що Головатий [...] отримав $250 тис неправомірної вигоди (хабара) за реєстрацію та видачу дозволу підприємству "Мотордеталь-Конотоп" на торгівлю товарами військового і подвійного призначення (комплектуючих до двигунів військових автомобілів, БТРів і танків) за кордон", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Чиновника викрили і затримали під час передачі частини зазначеної суми посередником - представником фірми, "яка, незважаючи на проведення в Україні антитерористичної операції, хотіла експортувати товари подвійного призначення за кордон".

Під час досудового розслідування накладено арешт на все майно Головатого. Конфіскація цього майна можлива за вироком суду.

Головатому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, який згодом змінили на заставу у розмірі 3,6 млн грн. Підозрюваного відсторонили від обійманої посади на час проведення розслідування і суду.

Нагадаємо, Сергія Головатого впіймали на хабарі у грудні 2015 року. За даними президента Петра Порошенка, до корупції причетний також голова Держекспортконтролю Юрій Терещенко. Напередодні рішенням Кабміну Терещенка відсторонили від посади.

Держекспортконтроль є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через міністра економічного розвитку і торгівлі.

Основне завдання служби - контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram