ГоловнаПолітика

Кабмін відсторонив від посади голову Держекспортконтролю

Діяльністю Юрія Терещука зацікавився сам Президент.

Кабмін відсторонив від посади голову Держекспортконтролю
Юрий Терещенко
Фото: iamir.info

Уряд у середу усунув з посади голову Державної служби експортного контролю Юрія Терещенка.

На засіданні Кабміну в середу прем'єр Арсенія Яценюк нагадав, що напередодні Президент Петро Порошенко направив на адресу уряду лист, у якому зажадав не поновлювати на посадах запідозрених у корупції чиновників. Йшлося про голову Держслужби зайнятості Ярослава Кашубу та заступника директора Департаменту державної експертизи Держслужби експертного контролю Сергія Головатого, спійманих на великих хабарах. Крім того, в листі Порошенко заявив, що виявлено факти причетності до корупції голови Держслужби експортного контролю Юрія Терещенка.

Після цього Яценюк повідомив, що Терещенка рішенням уряду усунено від від виконання обов'язків на підставі листа Президента, щодо чиновника розпочато службове розслідування.

Стосовно Кашуби, затриманого на хабарі ще у вересні минулого року, то, за словами міністра соціальної політики Павла Розенка, чиновник, користуючись тим, що справу проти нього досі не передали до суду, намагається поновитися на посаді. Розенко заявив, що не робитиме цього до винесення судом вердикту у справі.

Нагадаємо, заступника директора Департаменту державної експертизи Держслужби експертного контролю Сергія Головатого в грудні спіймали на хабарі 250 тисяч доларів.

Голова Держслужби зайнятості Ярослав Кашуба у вересні попався на хабарі 622 тис. гривень. У день затримання Розенко відсторонив Кашубу з посади, однак термін відсторонення 12 січня минув - і чиновник зажадав поновити його на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram