ГоловнаСуспільствоПодії

З'явилося відео з нагрудної камери патрульного, який застрелив пасажира BMW

Антон Геращенко вважає, що запис спростовує версію прокуратури.

З'явилося відео з нагрудної камери патрульного, який застрелив пасажира BMW

В Інтернет виклали повне відео з нагрудної камери патрульного поліцейський Сергія Олійника, якого прокуратура звинувачує в умисному вбивстві пасажира BMW під час погоні.

21-хвилинний запис продемонструвала прокуратура в Печерському суді під час обрання запобіжного заходу для Олійника. Показ ролика зняв телеканал 112, у понеділок запис з'явився на YouTube-акаунті "Справа Смаку". Посиланням на відео поділився у фейсбуці нардеп Антон Геращенко, близький до голови МВС Арсена Авакова.

На думку Геращенко, відео спростовує версію прокуратури про те, що в Олійника під час погоні виник умисел вбити людей у BMW.

Нардеп також зазначив, що прокуратура категорично заборонила поліції оприлюднити будь-які відео про цей інцидент. Геращенко вважає, що це зроблено, "щоб вирізати окремі моменти і показати тільки те, що прокуратурі хотілося продемонструвати".

"На відео видно, що про жодне планування умисного вбивства водія і пасажирів BMW і мови бути не може. А спроби прокуратури видати окремі фрази негативного характеру, сказані на адресу водія і пасажирів BMW Олійником, за мотив і доказ умислу вбивства - повна маячня і, навпаки, є доказом виконання замовлення з дискредитації поліції", - заявив Геращенко.

При цьому нардеп допускає, що патрульного можна звинувачувати в перевищенні службових повноважень, в убивстві з необережності, але ніяк не в намірі скоїти умисне вбивство.

Нагадаємо, у четвер Печерський суд заарештував Олійника на два місяці, відхиливши клопотання кількох нардепів про запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. Про арешт клопотала прокуратура, яка прийшла до висновку, що патрульний мав намір скоїти вбивство під час погоні.

Олійнику пред'явлено підозру за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.

У ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили чотирьох хлопців, які з алкоголем сідали в автомобіль. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

При під'їзді до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь по авто, щоб зупинити його. Незабаром BMW зупинився, однак коли патрульні спробували наблизитися до машини, знову поїхав. Реагуючи на це, Олійник вистрілив по автомобілю. Куля влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним наслідком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram