ГоловнаСуспільствоЖиття

Сенцова відправили етапом в Іркутськ

Олександра Кольченка везуть у Челябінськ

Українського режисера Олега Сенцова, якого Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив до 20 років ув'язнення, відправили етапом в Іркутськ. Активіста Олександра Кольченка, засудженого до 10 років, везуть у Челябінськ.

Про це повідомила Наталя Каплан на своїй сторінці у Facebook.

Начался этап. Олега Сенцова везут в Иркутск, Сашу Кольченко в Челябинск

Опубліковано Натал'єю Каплан 6 лютого 2016 р.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Олександра Кольченка, який проходив у цій самій справі, засудили до 10 років колонії суворого режиму.

Згідно з обвинувальним висновком, у квітні 2014 року Сенцов створив у Криму "терористичну спільноту", яка отримувала вказівки від невідомих осіб у Києві та була "структурним підрозділом" забороненого в Росії "Правого сектору". Метою спільноти була "дестабілізації ситуації" в Криму і "вплив на органи влади": "кримські терористи", вважає слідство, намагалися змусити Росію відмовитися від рішення прийняти півострів у склад федерації. Учасники спільноти скоїли два "терористичні акти" в Сімферополі - підпал дверей офісу Російської громади Криму і вікна місцевого відділення "Єдиної Росіїї", а також нібито готували підриви пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

24 листопада Верховний суд РФ залишив без змін вирок Сенцову і Кольченку.

24 грудня Мєщанський суд Москви відхилив позов про захист честі, гідності та ділової репутації українського режисера Олега Сенцова до Федеральної служби безпеки Російської Федерації і низки російських ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram