ГоловнаСуспільствоПодії

На Закарпатті продали землю АТОшників, визнавши дерева на ній нерухомістю (оновлено)

Москаль вимагає повернути місцевій владі контроль над землею.

На Закарпатті продали землю АТОшників, визнавши дерева на ній нерухомістю (оновлено)

У Закарпатській області виділена бійцям АТО земля виявилася приватизованою.

"Коли учасники АТО прийшли оформляти документи, то виявили, що ділянки вже продали іншим особам. Причому за дуже дивною схемою. Аферисти купили фруктові дерева, які ростуть на ділянці, а потім подали в Держгеокадастр документи, що хочуть приватизувати землю під цими деревами, які виступають об'єктами нерухомості! І Держгеокадастр дійсно визнає дерева об'єктами нерухомості, віддає землю під приватизацію і вносить про це відомості до єдиного земельного кадастру", - повідомив голова Закарпатської області Геннадій Москаль.

За його даними, чиновник Держгеокадастру, який здійснив цю угоду, зараз офіційно на лікарняному, "але його немає ні в лікарні, ні вдома".

Губернатор також розповів про схожий випадок в області.

"За такою самою схемою приватизували величезні виноградники у Виноградівському районі, визнавши об'єктами нерухомості виноградні кущі. А у Воловецькому районі (де взагалі безземелля, одні тільки гори) купу землі за межами сіл віддали «лівим» студентам із Львівської та Івано-Франківської областей. Усе воно тільки тепер починає спливати, а я пожинаю плоди!" - поскаржився Москаль.

Він нагадує, що за часів Віктора Януковича виділення землі поза населеними пунктами віддали Держгеокадастру.

"Назад на місця віддавати повноваження не хочуть. Скидають на місця лише те, що викликає головний біль, наприклад, фінансування профтехосвіти. Тому всі розмови про реформи - це порожні балачки, ніякої реальної децентралізації Київ не хоче!" - нарікає Москаль.

Спікер Закарпатської ОДА Ярослав Галас в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що в результаті афери постраждали 96 бійців АТО.

"Мова про 96 учасників АТО, яким загалом виділили 16 га землі на околиці Ужгорода. Але за документами вона не була оформлена як міська, і цим скористалися працівники Держгеокадастру. Вони знали, що ця земля рішенням сесії виділена учасникам АТО, але віддали її для приватизації людям-аферистам, які викупили там дерева. При цьому провели ці фруктові дерева як об'єкти нерухомості", - сказав він.

За його словами, про аферу стало відомо на початку тижня. "Була заява від Геннадія Москаля в прокуратуру, почали розбиратися, підняли документи", - додав Галас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram