ГоловнаКультура

Гребенщиков підписав лист за звільнення Сенцова, Кольченка і Афанасьєва

Лідер гурту "Акваріум" взяв участь у Марафоні миру Amnesty International

Лидер гурту "Акваріум" Борис Гребенщиков взяв участь у Марафоні листів міжнародної правозахисної організації Amnesty International і підписав звернення із закликом звільнити українців Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Геннадія Афанасьєва, яких у Росії звинувачують у тероризмі.

Про це повідомив директор російського представництва Amnesty International Сергій Нікітін у своєму блозі на сайті "Эхо Москвы".

"Ось уже кілька років Борис Гребенщиков - у кращих традиціях справжнього рокера - з готовністю бере участь у нашому марафоні. Це його підписи прискорили вихід на свободу трьох "болотних в'язнів", калінінградських "в'язнів прапора". Це він допоміг у багатьох інших кейсах", - пише видання.

"Ось і цього року БГ, не вагаючись ні хвилини, погодився взяти участь у найважливішому Марафоні миру - Марафоні листів Amnesty International. Сьогодні музикант підписав петиції до влади США і Сирії, Сальвадору і Узбекистану. І що важливіше - Борис Борисович ще поставив підпис під листом до генпрокурора РФ із закликом вжити термінових заходів та скасувати вироки Сенцову, Кольченку і Афанасьєву, ухвалені за невідповідними звинуваченнями в тероризмі. Він закликав висунути їм належні звинувачення, або звільнити їх", - наголошується в повідомленні.

Фото: echo.msk.ru

Нагадаємо, 12 грудня Гребенщиков заспівав у підземному переході в центрі Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram