ГоловнаКультура

Кінофестиваль "86" оголосив конкурс українського документального кіно

Переможець отримає "Пальму Півночі" і грошову нагороду

Кінофестиваль "86" оголосив конкурс українського документального кіно
Фото: 86.org.ua

Міжнароднмй фестиваль кіно і урбаністики "86" у 2016 році вперше проведе національний конкурс документального кіно "Пальма Півночі". Про це повідомила прес-служба фестивалю.

До участі в конкурсі приймаються українські фільми тривалістю до 45 хвилин, зняті у 2014-2016 роках. Конкурс відкритий для різних жанрів документального кіно, в тому числі документальної анімації, експериментальної документалістики, комбінації документального та ігрового кіно. Жанровими орієнтирами можуть бути будь-які фільми з програми фестивалю 2014 і 2015 років, але відповідність темам фестивалю "86" не обов'язкова.

Умовою участі в конкурсі "Пальма Півночі" є країна виробництва (Україна/АР Крим/копродукція) або самоідентифікація автора (на підставі українського громадянства, етнічної приналежності, місця проживання або географічного походження). Перевага надаватиметься дебютам і фільмам, які раніше не демонструвалися. Кінцевий термін подання аплікацій - 29 лютого 2016 року.

Символ конкурсу - соснова гілка - відсилає до нордичної естетики українського Полісся й унікального ландшафту міста Славутич. У травні 2016 року, під час III Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики "86" тут відбудеться перший публічний показ документальних фільмів, які боротимуться за "Пальму Півночі". Роботи фіналістів оцінюватиме міжнародне журі - знакові особистості сучасного документального кіно. Володар гран-прі отримає "Пальму Півночі" і грошову нагороду. Окремий приз чекає переможця конкурсу глядацьких симпатій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram