ГоловнаСуспільствоЖиття

У Житомирі на вулиці затримали чоловіка з гранатометом

Чоловік розповів, що купив зброю на ринку за 100 гривень

У Житомирі на вулиці затримали чоловіка з гранатометом
Фото: zt.npu.gov.ua

У Житомирі поліцейські затримали на вулиці чоловіка з гранатометом.

Про це повідомляє офіційний сайт облуправління Нацполіції.

Повідомлення надійшло від співробітника сусіднього територіального підрозділу поліції, який разом із колегами зупинив на вулиці перехожого з підозрілим предметом.

На місце події прибули слідчо-оперативна група і вибухотехніки. За поясненням 60-річного затриманого, зброю він придбав на місцевому ринку за 100 гривень. Чоловік розповів, що здійснив придбання з цікавості і не думав, що це може бути небезпечно.

Правоохоронці перевіряють свідчення чоловіка і з'ясовують походження вилученого предмета.

У поліції нагадують, що, відповідно до ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

"Разом з тим від кримінальної відповідальності звільняється особа, яка вчинила таке правопорушення, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, у грудні в Києві поліцейські затримали чоловіка, який намагався продати кулемет на ялинковому базарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram