ГоловнаСвіт

Поліція Тунісу заарештувала понад 400 учасників акцій протесту

До 24 лютого на всій території республіки діє режим надзвичайного стану

Поліція Тунісу заарештувала понад 400 учасників акцій протесту

На всій території Тунісу з 17 січня заарештовані 423 учасники акцій протесту.

Про це повідомляє ТАСС.

"З початку протестних акцій в Тунісі заарештовані 423 людини. Їм пред'явлені звинувачення в мародерстві і насильстві, - заявив прес-секретар МВС Тунісу Валід Лугіні. - Також 84 людини заарештовано минулої ночі за порушення комендантської години".

За інформацією МВС країни, за тиждень в результаті розгонів демонстрацій постраждали 109 офіцерів поліції та інших органів держбезпеки.

Як повідомляли, 16 січня 26-річний Ріда Яахауї вчинив самогубство перед будівлею адміністрації туніського міста Касерин. Чоловік зробив це після того, як його виключили з черги на працевлаштування. Наступного дня кілька десятків людей в Касерині на знак протесту почали палити шини.

18 січня близько 200 осіб організували акцію протесту на центральній вулиці столиці Тунісу - проспекті Хабіба Бургиби. У вівторок в рідному місті загиблого понад 500 осіб влаштували перед будівлею мерії стихійну демонстрацію, яка закінчилася сутичками з силами правопорядку. Поліція була змушена застосувати сльозогінний газ.

20 січня в місті Фергана (провінція Касерин) в результаті сутичок демонстрантів з силами правопорядку загинув офіцер поліції. Невдовзі хвиля демонстрацій перекинулася і на інші регіони країни.

22 січня влада Тунісу прийняла рішення про введення на всій території країни комендантської години. Також до 24 лютого на всій території республіки діє режим надзвичайного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram