ГоловнаСвіт

Американські військові випадково пошкодили ракету з ядерною боєголовкою

Інцидент стався ще 2014 році і не становить загрози для громадської безпеки

Американські військові випадково пошкодили ракету з ядерною боєголовкою

Військовослужбовці Військово-повітряних сил США в 2014 році випадково пошкодили ракету з ядерною боєголовкою.

Як повідомляє Associated Press, інцидент, про який стало відомо тільки зараз, трапився 17 травня 2014 року під час техобслуговування міжконтинентальної балістичної ракети "Мінітмен" на північному сході штату Колорадо.

Під час перевірки з'ясували, що одна з ракет у шахті виявилася непридатною для запуску. Її прийшла лагодити бригада з трьох військовослужбовців, які в ході ремонту випадково пошкодили ракету. Причиною події назвали "недолік необхідного рівня навичок" у персоналу.

Цей інцидент, як запевнили військові, не становив якоїсь загрози для громадської безпеки. Згодом ракету забрали з шахти, а її ремонт обійшовся в 1,8 млн доларів.

Інших подробиць не розголошують.

Шахта, в якій була ракета, розташована на кордоні Небраски, Колорадо і Вайомінгу. Місце вказано на Google Maps. Всього на цій базі ВПС США розташовані 10 шахт із ракетами Minuteman III.

Ракета Minuteman III - єдина американська ракета з ядерною боєголовкою, призначена для запуску з суші. Все інше ядерне озброєння США призначене для запуску з кораблів, літаків, підводних човнів.

Нагадаємо, в січні 2014 року 34 офіцери ВПС США, відповідальні за запуск ядерних ракет, були відсторонені від служби за списування на іспитах щодо оцінювання кваліфікації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram