ГоловнаСуспільствоВійна

Естонія вирішила видати Україні свого громадянина, який воював за "ЛНР"

В Україні йому загрожує від 8 до 15 років в'язниці

Естонія вирішила видати Україні свого громадянина, який воював за "ЛНР"
Фото: lugansk-online.info

Уряд Естонії вирішив видати Україні громадянина Естонії Володимира Полякова, який брав участь у бойових діях на Донбасі у складі терористичної організації "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба естонського уряду.

Україна клопотала про видачу затриманого відповідно до положень Європейської конвенції, а також естонсько-українського договору про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах.

Полякова звинувачують в участі в роботі так званої військової комендатури "міноборони ЛНР". Чоловік виконував завдання "керівництва міністерства", в тому числі охороняв об'єкти і незаконно затриманих осіб.

За участь у терористичній організації українське законодавство передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років. В Естонії за такі злочини можуть засудити до позбавлення волі на строк від 5 до 20 років або до довічного ув'язнення.

Нагадаємо, в лютому на кордоні поліція безпеки затримала 34-річного Полякова, який виїжджав з Естонії до Росії. Під час обшуку в нього виявили заборонену зброю і боєприпаси. Він прямував до окупованого Луганська, де планував приєднатися до загонів бойовиків.

2014 року він уже двічі відвідував Луганськ, щоразу пробувши там по місяцю.

Раніше цього громадянина притягували до відповідальності за вбивство пішохода під час вуличного конфлікту, але він утік з Естонії і пішов у Французький іноземний легіон. У його списку правопорушень також водіння автомобіля в стані наркотичного сп'яніння. У серпні Хар'юський повітовий суд Естонії ухвалив рішення видати Полякова Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram