ГоловнаСуспільствоЖиття

Державіаслужба заборонила авіаперевізникам планувати польоти над Синаєм

Заборонено польоти через аеронавігаційну точку PASOS

Державіаслужба заборонила авіаперевізникам планувати польоти над Синаєм
Фото: EPA/UPG

Державна авіаційна служба заборонила всім українським авіаперевізникам планувати польоти над Синайським півостровом, де сталася катастрофа з російським авіалайнером A321.

Про це йдеться в телеграмі Державіаслужби, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до телеграми, заборонено польоти через аеронавігаційну точку PASOS (Кіпрський РПІ).

"Плани польотів через зазначену аеронавігаційну точку будуть відхилені. Для виконання польотів рекомендується використовувати аеронавігаційні точки LAKTO та/або RASDA", - йдеться в телеграмі.

Авіаперевізникам також наказано уважно відстежувати появу відповідних NOTAM про використання частини повітряного простору Каїрського РПІ.

Нагадаємо, літак А-321 російської авіакомпанії "Когалымавиа", що здійснював рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. 224 пасажири і члени екіпажу загинули. Серед загиблих - четверо українців. Розслідування причин катастрофи триває.

Раніше Великобританія відклала всі рейси з Шарм-ель-Шейха. Влада країни пояснила, що рішення про затримку вильотів ухвалено як "захід безпеки" і пов'язане воно "з появою нової інформації".

До цього російські авіаперевізники також скорегували маршрути польотів своїх рейсів з пунктом прильоту і вильоту "Шарм-ель-Шейх".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram