ГоловнаСуспільствоЖиття

Дніпропетровська область щодня надсилає 20 тонн будматеріалів на відновлення Сватового

Регіон відправить постраждалому місту 200 тонн шиферу, скла, поліетилену і цементу.

Дніпропетровська область щодня надсилає 20 тонн будматеріалів на відновлення Сватового
Последствия взрывов в Сватово
Фото: Макс Левин

Дніпропетровська область однією з перших почала допомагати у відновленні міста Сватове, яке постраждало від вибухів на складі боєприпасів. Область уже зібрала і передала 60 тонн шиферу, скла, поліетилену і цементу, має намір зібрати ще 140 тонн будматеріалів.

"Президент Петро Порошенко закликав допомогти будівельними матеріалами для відновлення міста. Ніколи вичікувати. Ми розуміли - наші сусіди залишилися в зруйнованих будинках, а на вулиці все холодніше. Діяли швидко. Буквально за вихідні зібрали першу партію гуманітарки. Потім другу і третю. Всього плануємо відправити у Сватове близько 200 тонн шиферу, скла, поліетилену і цементу. Якщо буде потрібно - допоможемо ще", - розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, Дніпропетровщина залишається форпостом підтримки на сході країни. Збирати необхідні будматеріали для жителів Сватового допомагають волонтери, бізнесмени і просто небайдужі мешканці.

Щодня з Дніпропетровська у Сватове вирушають машини з 20 тоннами будматеріалів.

Нагадаємо, минулого четверга ввечері на артскладах у Сватовому, де зберігали близько 3500 тонн боєприпасів, почалася пожежа. Через вогонь боєприпаси почали детонувати і розлітатися. До ранку вибухи припинилися, але ніч жителям міста довелося провести в підвалах. Причиною пожежі назвали диверсію.

Повідомляли, що загинули двоє осіб: солдат і продавщиця магазину, розташованого поблизу військової частини. Ще вісім людей були поранені.

Через НП отримали пошкодження дев'ять 5-поверхівок, шість 4-поверхівок і 20 -3-поверхових будинків. Також зруйновано декілька будівель, що належать інфраструктурним компаніям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram