ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики очікують прибуття до Донецька російських снайперів

Терористи під час обстрілів далі використовують заборонену зброю

Бойовики очікують прибуття до Донецька російських снайперів
Фото: EPA/UPG

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається без змін, бойовики далі використовувати озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"На Донецькому напрямку зі 120-міліметрових мінометів терористи відкривали вогонь по Опитному, Водяному, Пісках. По шахті "Дутівка" били зенітна установка і танк. Снаряди від танків і 152-міліметрової артилерії та міни, випущені терористами, падали в населеному пункті Авдіївка. По Мар'їнці стріляв снайпер", - йдеться в повідомленні.

Недовго протрималося затишшя і на Маріупольському напрямку. Тут злочинці використовували мало не весь свій арсенал. Били і зі самохідних артилерійських установок, і з мінометів калібру 120 і 82 мм, застосовували гранатомети і стрілецьку зброю. "Отримавши адекватну відповідь, п'ять разів просили перемир'я", - зазначили в прес-центрі.

На Луганському напрямку бойовики з мінометів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї обстріляли Станицю Луганську та Щастя. Окрім того, по Ленінському та Лозовій терористи стріляли з великокаліберних кулеметів.

У прес-центрі також повідомили, що днями на сайті міської адміністрації Антрацита з'явилося звернення до влади України з проханням узяти місто під свою опіку. "Правда, протрималося воно там щонайбільше 15 хвилин", - наголошено в повідомленні.

У Торез прибув ешелон з військовою технікою та боєприпасами.

"Також серед іншого вантажу були і бюлетені майбутнього референдуму з уже готовими відмітками про приєднання до Росії. Ймовірно, явка на референдум знову перевищить сто відсотків. До розвантаження були залучені в'язні виправно-трудової колонії", - зазначає прес-центр. Також, за його інформацією, в Донецьк сьогодні прибуває група з 10 професійно підготовлених снайперів із Росії.

Нагадаємо, раніше заступник командувача АТО Валентин Федичев заявив, що зараз на Донбасі перебувають щонайменше 9000 військовослужбовців Збройних сил Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram