ГоловнаСуспільствоВійна

Місія ОБСЄ заявила про попереджувальну стрілянину з боку українських військових

Українські військові відкрили вогонь, оскільки їх не попередили про прибуття спостерігачів ОБСЄ

Місія ОБСЄ заявила про попереджувальну стрілянину з боку українських військових
архив
Фото: EPA/UPG

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявила, що по співробітниках місії вівся попереджувальний вогонь з боку українських військовослужбовців.

Про це йдеться у звіті місії від 10 травня, оприлюдненому в понеділок.

Згідно з ним, у районі населеного пункту Кримське співробітники місії потрапили під автоматичний вогонь, який вівся приблизно за 200 метрів на південний схід від місця їхнього перебування.

"Команда місії залишила транспортні засоби, щоб поспостерігати обстріли поруч. Коли спостерігачі знову сіли в автомобілі, приблизно 3-5 тривалих черг з модернізованого кулемета Калашникова (ПКМ) прозвучали поруч, частина з них - приблизно за два метри. Ніхто не постраждав, і спостерігачі залишили зону", - йдеться у звіті місії.

Під час подальшої зустрічі один з командирів українських Збройних сил повідомив місії, що один з його солдатів випадково відкрив вогонь - оскільки українських військових не попередили про прибуття місії. Командир ЗСУ додав, що солдат нервував і спробував зробити "попереджувальні постріли". Згідно з повідомленням, він вибачився і пообіцяв повну безпеку для команди місії ОБСЄ надалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram