ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський суд пішов на угоду зі спільником терористів

Чоловік підвозив злочинців і знав про стрільбу з гранатомета, але не повідомив у міліцію

Харківський суд пішов на угоду зі спільником терористів
Фото: mediaport.ua

У Харкові засудили чоловіка, який приховав від правоохоронців інформацію про зловмисників, які з гранатомета стріляли в адмінкорпус бронетанкового заводу. Про це йдеться в рішенні Ленінського районного суду, передає видання "Дозор".

Так, бойовики домовилися з обвинуваченим, що він привезе їх у вказане місце на своєму автомобілі, дочекається, поки вони повернуться, і відвезе, куди вони скажуть.

"При цьому наявність у обвинуваченого службового посвідчення працівника Служби безпеки України забезпечувало безперешкодний проїзд містом та запобігання підозри у разі контакту зі співробітниками правоохоронних органів", - уточнюється в рішенні суду.

Суд встановив, що 2 серпня 2014 року чоловік, нічого не підозрюючи про злочин, що готується, привіз клієнтів на своєму автомобілі марки ВАЗ-21099 до залізничного мосту в районі вул. Котлова, а сам залишився чекати в автомобілі.

Після зробленого пострілу з гранатомета злочинці сіли в машину і обвинувачений їх відвіз.

При цьому він не повідомив правоохоронцям інформацію, яку знав про скоєння злочину.

Обвинувачений визнав себе винним і уклав угоду з прокуратурою: його засудили до одного року обмеження волі.

Нагадаємо, обстріл Харківського бронетанкового заводу в прокуратурі кваліфікували як теракт. Напад було скоєно опівночі 2 серпня. Зі слів місцевих жителів, звуки стрільби було чути у всіх сусідніх будинках. У результаті обстрілу пошкоджено вікна на трьох поверхах адміністративної будівлі. На щастя, ніхто не постраждав. Підозрюваних у скоєнні теракту затримали 16 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram