ГоловнаСуспільствоВійна

Діючий комбат "Айдару": батальйон ніхто не розформовував, а Мельничук нехай пошукає стару печатку

Пташник радить "комбату-депутату" зайнятися законотворчістю

Діючий комбат "Айдару": батальйон ніхто не розформовував, а Мельничук нехай пошукає стару печатку
Фото: EPA/UPG

Командир батальйону "Айдар" Євген Пташник у коментарі LB.ua спростував слова Сергія Мельничука про розформування батальйону.

"Батальйон як існував, так і існує. Щоправда, ми тепер офіційно вважаємося військовою частиною 2950. Справа в тому, що колишню печатку викрали або загубили. Принаймні, колишній командир (Мельничук) не передав її. Ось ми і змушені замовити нову для уникнення непорозумінь. Але ми, як і раніше, виконуємо бойові завдання в зоні АТО.

Щодо Мельничука, то краще нехай би він пошукав стару печатку. А ще зайнявся своєю прямою діяльністю - законотворчістю. Для цього його в Раду і вибирали. Так, і нехай пошвидше проголосує за зняття депутатської недоторканності", - сказав Пташник.

Нагадаємо, що Пташника призначили в.о. командира батальйону "Айдар" на початку листопада. Після цього батальйон, по суті, втратив сумне лідерство за кількістю втрат. Втім, у грудні навколо "Айдару" вибухнув скандал. LB.ua з посиланням на інформоване джерело повідомляв, що в районі міста Щастя відбулася стрілянина між двома угрупованнями батальйону "Айдар", унаслідок котрої загинуло п'ятеро бійців.

За словами джерела, люди з угруповання "чорних" розстріляли бійців групи "Динаміта". Він уточнив, що "чорні" займаються мародерством і "націлились на місце комбата "Айдару".

При цьому начмед батальйону з позивним "Ганнібал" повідомив, що бійці нарвалися на диверсійну групу бойовиків.

Пізніше, під час транспортування загиблих товаришів до Києва, бійці "Айдару" на Бориспільській трасі побили водія, який захотів обігнати траурний ескорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram