ГоловнаСуспільствоЖиття

У Блоці Порошенка виступають за розпуск Вінницької облради

Повноваження облради може бути достроково припинено, якщо її сесії не проводяться у встановлені законами терміни

У Блоці Порошенка виступають за розпуск Вінницької облради
Фото: Макс Левин

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Віталій Ковальчук виступає за розпуск парламентом Вінницької обласної ради.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "5 канал".

"Необхідно взагалі ставити питання про розпуск Вінницької облради, бо Вінницька облрада вже 4 рази поспіль не змогла зібратися і розпочати свою роботу. Тому є всі законні підстави, щоб Верховна Рада прийняла відповідне рішення", - сказав він.

Згідно із законодавством, повноваження облради може бути достроково припинено в разі, якщо її сесії не проводяться без поважних причин у встановлені законами терміни.

При тому на уточнююче запитання про причини масових заворушень у Вінниці Ковальчук відповів, що така ситуація вигідна російським спецслужбам.

Депутат підкреслив, що багато органів місцевого самоврядування не відповідають вимогам людей, і Президент Петро Порошенко робить усе можливе для проведення дострокових місцевих виборів навесні.

Як повідомлялося, 8 співробітників міліції і 1 мітингувальника було госпіталізовано під час масових заворушень біля будівлі Вінницької обласної державної адміністрації 6 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram