ГоловнаСуспільствоЖиття

Між Україною і Росією далі курсуватимуть 20 потягів

Про зупинку залізничного сполучення мови немає

Між Україною і Росією далі курсуватимуть 20 потягів
Фото: vz.ua

Залізничне сполучення з Росією забезпечуватиметься і надалі, незважаючи на рішення РЖД скасувати формовані нею потяги сполученням з Україною.

Так, взимку між Україною і Росією курсуватимуть 20 потягів, з яких 19 - формування залізниці України і один - формування РЖД, подає прес-служба "Укразалізниці" слова начальника департаменту пасажирських перевезень далекого прямування Ігоря Бреуса.

За словами Бреуса, з 14 грудня РЖД скасує тільки чотири потяги, які курсували по території України. Це потяг №59/60 Москва - Софія, №15/16 Москва - Будапешт, №33/34 Москва - Одеса і поїзд №2/1 Київ - Москва, який тепер курсуватиме через день і формуватиметься Південно-Західною залізницею.

"Наявних потягів між містами Росії та України буде достатньо для повного задоволення потреб населення на перевезення залізничним транспортом, адже зараз пропозиція місць у вказаному напрямку значно перевищує попит", - зазначив Бреус.

Нагадаємо, ВАТ "Федеральна пасажирська компанія" (ФПК, дочірнє товариство РЖД) вирішила з 14 грудня скасувати свої потяги у сполученні з Україною. У РЖД перевезення в Україні визнали нерентабельними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram