ГоловнаСуспільствоВійна

Муженко відчуває провину за всіх загиблих в АТО

Визнавати свою провину в Іловайській трагедії начальник Генштабу не поспішає

Муженко відчуває провину за всіх загиблих в АТО
Фото: ipress.ua

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко заявляє, що кілька разів спілкувався зі співробітниками Генпрокуратури у зв'язку з Іловайською трагедією, відчуває свою провину за всі втрати, але вважає за необхідне визначитися з поняттями для оцінки події.

Таку заяву Муженко зробив сьогодні на брифінгу, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Я кілька разів спілкувався зі співробітниками Генеральної прокуратури. Вважаю, щоб оцінити Іловайську трагедію, треба визначитися з поняттями: це був вихід або прорив", - сказав Муженко.

Відповідаючи на запитання про те, чи відчуває він свою провину за цю трагедію та інші операції, що призвели до чисельних втрат українських військових, начальник Генштабу сказав: "Я відчуваю свою провину за всі втрати, які були під час АТО".

Нагадаємо, наприкінці серпня під Іловайському терористи оточили кілька батальйонів МВС і ЗСУ, що призвело до значних втрат в особовому складі, а також захоплення в полон українських силовиків. Розслідуванням трагедії займається тимчасова слідча комісія Верховної Ради. Згідно з попереднім звітом ТСК, оприлюдненим 20 жовтня, до трагедії під Іловайськом призвели помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Муженка напередодні, а також те, що президент не ініціював введення воєнного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram