ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіхтенко запропонував легалізувати поставки вугілля з ДНР і ЛНР

Нелегальні закупівлі палива ведуться весь час

Кіхтенко запропонував легалізувати поставки вугілля з ДНР і ЛНР
Фото: Униан

Губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко виступає за легалізацію закупівель вугілля з окупованих бойовиками територій Донбасу. Таку заяву він зробив сьогодні на прес-конференції у Краматорську.

За словами губернатора, таємно переговори про закупівлі вугілля у терористів ведуться постійно. З окупованих територій його доставляють в Україну контрабандою.

"Переговори про постачання ведуться. Тільки ми робимо вигляд, що цього не бачимо. І перевезення контрабандні теж є", - сказав Кіхтенко.

Губернатор заявив, що в цій ситуації необхідно вживати заходів, щоб зупинити контрабанду і узаконити перевезення вугілля з непідконтрольних українській владі територій.

"Озброєння терористів відбувається не коштом продажу вугілля, а коштом сусідньої держави", - вважає губернатор.

Нагадаємо, напередодні генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що Україна не може купувати вугілля у ДНР і ЛНР, такі дії розцінюватимуться як фінансування тероризму. Водночас міністр енергетики Володимир Демчишин вважає, що поставки вугілля з держшахт, які знаходяться на контрольованій бойовиками частині Донбасу, можна налагодити в лічені дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram