ГоловнаПолітика

Росія оголосила в міжнародний розшук снайпера ЛНР

Луганський бойовик-доброволець убив двох поліцейських під Москвою

Росія оголосила в міжнародний розшук снайпера ЛНР
Фото: lugansk-online.info

Слідком Росії оголосив у міжнародний розшук снайпера-добровольця терористичної організації ЛНР Михайла Константинова, якого підозрюють у вбивстві двох співробітників дорожньо-патрульної служби в Підмосков'ї. Про це пише "КоммерсантЪ" із посиланням на свої джерела.

Поліцейських убили 2 листопада 2014 року біля села Перепечина Сонячногорського району Московської області. Незадовго до цього, як установило попереднє слідство, двоє бойовиків, які воювали на боці ЛНР у складі батальйону "Привид", приїхали в підмосковне селище Архангельське в гості до снайпера Константинова із позивним "Ведмідь".

Компанія відзначила зустріч і вирушила за повіями. Позашляховик із підозрілою компанією привернув увагу співробітників ДПС, які чергували на трасі. Зупинивши машину і з'ясувавши, що водій Константинов п'яний, поліцейські посадили його у свій автомобіль і почали складати протокол про затримання.

У машині Константинов запропонував "розійтися по-доброму" - за 5 тис. руб. Коли інспектори відмовилися, "Ведмідь" сказав, що вони ще пошкодують про це. Після цього він попросив одного зі своїх товаришів принести торбу, в якій нібито знаходились документи, що підтверджують його героїчне минуле.

У торбі виявилися не папери, а автоматичний пістолет-кулемет. Константинов під прицілом змусив поліцейських вийти з машини і потім відкрив вогонь. Один із патрульних перед смертю зумів дістати свій пістолет і кілька разів вистрілив, поранивши товариша Константинова.

Потім компанія повезла пораненого до лікарні, залишивши в салоні машини ДПС недописаний протокол і відеореєстратор, за допомогою якого й установлено обставини злочину.

Учасник нападу, що перебуває в лікарні, житель Архангельського, розповів слідчим, хто був із ним. Через деякий час у СКР добровільно здався боєць "Привида", який перебував у машині. Ще один бойовик, як виявилося, участі в перестрілці не брав, оскільки залишився чекати на своїх друзів в Архангельському.

Константинов від слідства втік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram