ГоловнаСуспільствоЖиття

Експерти виявили нові останки на місці катастрофи "Боїнга"

Останки й особисті речі передають для експертизи в Харків

Експерти виявили нові останки на місці катастрофи "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Голландські фахівці виявили нові людські останки на місці падіння Boeing у Донецькій області. Про це повідомив у вівторок ввечері голова репатріаційної місії Пітер-Яап Алберсберг, інформує ИТАР-ТАСС.

"Експертам вдалося попрацювати в районі авіакатастрофи п'ятий день за останні два тижні, - уточнив він. - У вівторок під час пошукових робіт у місцях, де після аварії літака почалася пожежа, знайшли нові останки жертв трагедії".

За словами Алберсберга, "місцеві жителі передали фахівцям два посвідчення особи".

Останки та особисті речі передають до Харкова, де організовано первинну судмедекспертизу. Після цього їх відправлять у Нідерланди.

Голова репатріаційної місії наголосив, що експерти в тісній співпраці з представниками ОБСЄ "використовують будь-яку можливість потрапити на місце катастрофи". "Проте все залежить від ситуації з безпекою, - додав він. - Нам удалося домогтися певного прогресу в цьому плані, однак ситуація залишається нестабільною, що не дозволяє планувати подальші дії".

Нагадаємо, міжнародна місія пошуку останків і особистих речей загиблих, у яку входили австралійські, голландські та малайзійські експерти, пропрацювала на місці катастрофи на початку серпня трохи менше ніж тиждень. Вона змушена була згорнути свою діяльність через небезпеку. Відновити роботи вдалося лише два тижні тому.

Лайнер "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили бойовики 17 липня цього року під Донецьком. Усі 298 осіб на його борту загинули. Більшість із них - 193 людини - були підданими Нідерландів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram