ГоловнаСуспільствоЖиття

У Луганській області віялові вимкнення світла через терористів, - губернатор

Терористи "ЛНР" з танків обстріляли Луганську ТЕС у місті Щастя

У Луганській області віялові вимкнення світла через терористів, - губернатор
архивное фото
Фото: Макс Левин

Учора вночі бойовики "ЛНР" сім разів обстрілювали позиції українських військових і стратегічно важливі об'єкти під українським прапором у Луганській області, в тому числі теплоелектростанцію в місті Щастя. В результаті в області почалися віялові вимкнення світла і перебої з мобільним зв'язком, повідомляє губернатор Геннадій Москаль на своєму сайті.

"Від 21:30 до 22:05 (9 жовтня) бойовики, наблизившись до ТЕС на танках на відстань прямого пострілу з боку села Весела Гора, обстріляли її прямою наводкою. Поранено начальника зміни ТЕС і двох військових. Унаслідок обстрілу загорівся трансформатор енергоблоку ТЕС, через що на території області, в тому числі в Сєвєродонецьку, почалися віялові вимкнення електроенергії і виникли складнощі з мобільним зв'язком", - йдеться в повідомленні.

Москаль просить жителів Луганської області з розумінням поставитися до ситуації.

За інформацією губернатора, станцію в Щасті обстрілюють бойовики з батальйону "Витязь", який складається з найманців, що пройшли підготовку у військових таборах Ростовської області Росії. Українські військові змогли отримати документи одного з таких найманців - колишнього співробітника ФСБ Росії, у військовому квитку якого було написано "звільнився з посади у зв'язку з важкою військовою ситуацією в Україні". Цікаво, що звільнення датоване ще 23 листопада 2013 року, тобто до початку протестів у Києві, написано на сайті губернатора.

Нагадаємо, група ДТЕК Ріната Ахметова, якій належить Луганська ТЕС, просить військових покинути територію станції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram