ГоловнаСуспільствоПодії

МВС має намір ввести відеозйомку на блокпостах навколо зони АТО

Захід спрямовано на посилення контролю за переміщенням зброї, боєприпасів та заборонених предметів у зоні АТО

МВС має намір ввести відеозйомку на блокпостах навколо зони АТО
Антон Геращенко
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ має намір ввести відеозйомку усіх транспортних засобів та їхніх пасажирів, які покидають зону проведення антитерористичної операції на всіх блокпостах навколо зони АТО.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Усі блокпости навколо зони АТО найближчим часом мають забезпечити відеокамерами для відеофіксації всіх транспортних засобів та їхніх пасажирів, які покидають зону АТО. Відповідний наказ про це підписав вчора міністр МВС Арсен Аваков", - написав він.

Також, окрім відеофіксації з подальшим архівуванням даних, планується ввести запис автомобільних номерів, марки транспортного засобу та прізвища, імені, по батькові водія у спеціальних журналах на кожному блокпосту з подальшим перенесенням інформації в електронну базу даних.

Вказані заходи спрямовано на посилення контролю за переміщенням зброї, боєприпасів та заборонених предметів, а також на забезпечення під час огляду транспортних засобів прав громадян, щоб уникнути конфліктних ситуацій.

На думку МВС, таким чином, ускладниться організація каналів перевезення зброї та боєприпасів для терористів, спроститься розкриття злочинів, скоєних за допомогою вивезених із зони АТО транспортних засобів.

Геращенко також зазначив, що об'єктивна фіксація процедури огляду транспортного засобу дозволить уникнути скандалів і провокацій з усіх боків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram