ГоловнаСуспільствоПодії

Під Верховною Радою активісти вимагають ухвалення закону "Про люстрацію" (оновлено, фото додаються)

Автомайдан перекрив проїжджу частину

Під Верховною Радою активісти почали збиратися з вимогою ухвалити закон "Про люстрацію".

Як повідомляє кореспондент LB.ua, зараз під стінами парламенту зібралося близько 1000 активістів. Ще близько 300 людей перекрили рух вулицею Грушевського.

У руках присутні тримають національні прапори України, а також прапори партій "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", "Громадянська позиція", "Воля", "Правий сектор".

Окрім того, мітингувальники тримають плакати "Або сьогодні люстрація, або завтра кастрація!", "Люстрація! Непокаране зло множиться. 4359а".

Протестувальники скандують: "Ганьба!" і "Люстрація!".

Крім того, наклейками з вимогою прийняти законопроект №4359а обклеєно входи в комітети парламенту.

За словами учасників акції, вони прийшли під Верховну Раду з вимогою люстрації сьогоднішньої влади, оскільки вона нічого не робить для людей. Зокрема, про це кореспонденту LB.ua заявила домогосподарка Наталя Демченко. Крім того, серед вимог - люстрація КПУ, Партії регіонів і Медведчука - "як головної" опори Путіна в Україну.

Правоохоронці посилили охорону Ради, по периметру будівлі вишикувалося близько 200 співробітників міліції та Національної гвардії. У Маріїнському парку близько 30 автобусів з міліцією та кілька пожежних машин.

Нагадаємо, Рада на засіданні в четвер має намір затвердити 29 видів санкцій проти іноземних суб'єктів (друге читання законопроекту №4453а) і виділити 628 млн гривень на проведення позачергових парламентських виборів (законопроект №4464а).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram