ГоловнаСуспільствоЖиття

Терор на сході України повинен припинитися, - Human Rights Watch

Антиурядові сили б'ють та викрадають людей

Терор на сході України повинен припинитися, - Human Rights Watch
Фото: EPA/UPG

Проросійські терористи на Сході України викрадають та переслідують людей, яких вони підозрюють у підтримці українського уряду.

Про це повідомляє міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch у поширеному 23 травня прес-релізі.

Згідно з повідомленням, сили, які називають себе "Армія Південного Сходу", захопили контроль над містом Луганськ у квітні і з того часу викрали десятки людей. Деяких били і катували.

Організація має свідчення декількох людей, які в полоні у луганських терористів були жорстоко побиті та піддавалися залякуванню і погрозам. Багато хто боїться свідчити через загрозу розправи.

 У сусідній Донецькій області додому до проукраїнської сім'ї вдерлися озброєні чоловіки, обстрілявши будинок і жорстоко побивши 24-річного чоловіка та його батька.

"Антиурядові сили використовують побиття та викрадення, щоб дати зрозуміти, що будь-хто, хто не підтримує їх, повинен замовчати або виїхати", - сказав Х'ю Вільямсон, директор Human Rights Watch у Європі та Центральній Азії.

Він додав, що ці неконтрольовані сили роблять з людьми, що їм заманеться.

"Викрадення, побиття, тортури і катування є серйозними злочинами та ділом рук головорізів. Терор на Сході України повинен припинитися", - сказав Вільямсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram