ГоловнаСуспільствоПодії

ГПУ розслідує викрадення українських військових у Донецькій області

Сепаратисти намагалися заволодіти БМП

Правоохоронними органами порушено кримінальне провадження за фактом отруєння та захоплення військовослужбовців у Донецькій області.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

Встановлено, що 3 травня у Донецькій області невідомі отруїли 5 військовослужбовців, після чого взяли їх у полон, заволоділи зброєю та намагалися захопити БМП-2.

Кримінальну справу порушено за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 2 ст. 262 (розкрадання зброї) та за ч. 2 ст. 426 (бездіяльність військової влади, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

За даними МВС, 3 травня близько 15:00 до блокпосту військовослужбовців Збройних сил України, який дислокується в селищі Рибальське, приїхали кілька громадян, які нібито хотіли допомогти військовослужбовцям (привезли продукти харчування).

Пізніше з'ясувалося - у їжі була речовина, яка викликала сонливість у силовиків. Через півгодини близько 20 невідомих на трьох автомобілях під'їхали до військовослужбовців та, скориставшись безпорадним станом, взяли в полон 5 членів військового екіпажу, відібрали 4 автомати, гранатомет, кулемет та боєприпаси.

На посту залишилися двоє військових, які відбили напад та не дозволили заволодіти їх зброєю.

Разом з тим заручників доправили до будівлі Маріупольської міської ради. Туди ж бойовики привезли і зброю, яку забрали у силовиків.

Згодом маріупольські міліціонери змогли звільнити заручників.

Раніше про застосування сепаратистами на сході України отрути повідомляла прес-служба СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram