ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція затримала 58 осіб за штурм Черкаської ОДА

Обладміністрацію так і не вдалося захопити

Міліція затримала 58 осіб за штурм Черкаської ОДА
Фото: Twitter / @mikekomar

Міліція затримала 58 осіб за підозрою у масових заворушеннях і захопленні будівлі Черкаської обладміністрації.

Про це повідомляє сектор зв'язків із громадськістю Управління Міністерства внутрішніх справ у Черкаській області.

У зв'язку з подією розпочато кримінальне провадження за статтями "Масові заворушення" й "Опір правоохоронним органам".

Як зазначили в міліції, учасники штурму "виламали двері і зайшли у фойє, пошкодили і підпалили майно". Під час нападу на адміністрацію використовували залізні прути, каміння і піротехнічні засоби.

За даними обласного управління МВС, серед міліціонерів, які обороняли будівлю, є постраждалі (їх кількість не уточнюють). Постраждала також молода жінка з-поміж мітингувальників: на неї впав кинутий із вікна вазон, жінка отримала черепно-мозкову травму.

Нагадаємо, увечері в четвер, 23 січня, натовп, що зібрався біля будівлі Черкаської обласної адміністрації (де також розташовується обласна рада), пішов на штурм. Співробітники міліції забарикадувалися всередині і намагалися відігнати нападників, поливаючи їх водою з гідрантів і використовуючи світлошумові гранати. Мітингувальникам вдалося зайняти два поверхи, проте потім міліція перейшла в контрнаступ і витіснила їх з будівлі. Після цього більшість протестувальників розійшлися, дехто залишився на площі. Вони палили меблі, викинуті з адміністрації під час штурму.

23 січня в Україні почалися спроби захопити адміністративні будівлі в обласних центрах - головно на заході, але також і в центральній частині країни. Прихильникам опозиції вдалося захопити адміністрації Львівської, Тернопільської та Рівненської областей. У Львові і Рівному поряд із захопленими будинками почали зводити барикади (якщо міліція спробує відвоювати). Спроби штурму також були у Житомирі й Івано-Франківську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram