ГоловнаПолітика

Рівненську та Черкаську ОДА взяли штурмом

Керівництво Рівненської області змусили подати у відставку

До будівель Рівненської та Черкаської обладміністрацій прорвалися противники влади.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", після чотирьох годин переговорів представники правоохоронних органів залишили будівлю Рівненської облдержадміністрації, захопленої протестувальниками, а керівники області написали заяви про відставку.

«Протягом чотиригодинної облоги будівлі жителями міста та області виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко та заступник голови ОДА Олексій Губанов написали заяви про свій вихід у відставку. Після прийняття цього рішення півсотні працівників правоохоронних органів покинули будівлю ОДА», - йдеться в повідомленні.

Разом з ними з будівлі вийшло також кілька десятків чоловіків спортивної зовнішності, які перебували за спинами правоохоронців.

Крім того, як повідомляє видання "Прочерк", увечері в четвер в будівлі Черкаської облдержадміністрації мітингувальники відтіснили міліціонерів і зламали двері в ОДА.

Звідти у мітингувальників почали пускати сльозогінний дим і поливати їх водою в 11-градусний мороз. У відповідь мітингувальники жбурляють димові шашки та петарди.

У ці хвилини триває протистояння. В ОДА продовжують вибивати вікна. Мітингувальники збили відеокамеру, яка була встановлена над будівлею ОДА.

Вся площа біля будівлі заповнена людьми. Зараз тут близько двох тисяч мешканців міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram