ГоловнаПолітика

Янукович: слова Азарова про загиблих демонстрантів неприйнятні

Президент засумнівався в моральній зрілості прем'єра

Янукович: слова Азарова про загиблих демонстрантів неприйнятні
Фото: www.kmu.gov.ua

Президент Віктор Янукович засудив заяву прем'єра Миколи Азарова про те, що демонстранти, загиблі на вулиці Грушевського, самі винуваті.

"Днями мені довелося почути, м'яко кажучи, непродумані заяви від різних сторін. Зокрема, з приводу загибелі людей в протистоянні, спровокованому опозицією. Слова про те, що "вони самі винуваті в тому, що загинули", є неприйнятними за будь-яких умов не тільки для керівника високого рівня, але і для пересічного громадянина. Такі висловлювання свідчать про недостатній рівень моральної зрілості, коли замість співчуття до рідних і близьких загиблих людей, ми чуємо ось такі гіркі слова", - йдеться в коментарі глави держави, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Сьогодні немає "своїх" і "чужих" у цьому протистоянні. Всі люди - це наш український народ. І не важливо, як ті чи інші ставляться до влади чи до опозиції. Вони всі для нас однаково важливі й однаково близькі. Принаймні, я так розумію критерії ставлення влади до своїх громадян", - підкреслив президент.

Янукович також застерігає від необдуманих заяв лідерів опозиції.

"Коли політик, який збирається бути кандидатом у президенти, заявляє на всю країну, що він піде, щоб йому пустили кулю в лоб, то я думаю, що він безвідповідальний. Тут не про свій лоб треба думати, а про голови тих людей, які можуть піти слідом. Що з ними може трапитися, з їх сім'ями? Я ще раз застерігаю - зменшіть температуру емоцій. Спокійно, врівноважено та мудро - лише так треба діяти в такий складний час", - зазначив президент.

Нагадаємо, в середу Азаров заявив, що демонстранти, застрелені на Грушевського, самі винуваті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram