ГоловнаПолітика

Янукович доручив розслідувати загибель активістів і кличе опозицію на переговори

Президент досі сподівається на мирне врегулювання конфлікту

Янукович доручив розслідувати загибель активістів і кличе опозицію на переговори
Фото: LB.ua

Президент Віктор Янукович доручив правоохоронним органам ретельно розслідувати загибель мітингувальників на вулиці Грушевського в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

"Президент України Віктор Янукович дав доручення правоохоронним органам відповідно до вимог законодавства України провести ретельне слідство за фактом загибелі людей під час масових заворушень", - зазначається в ньому.

Президент співчуває сім'ям загиблих.

"Висловлюю превеликий жаль з приводу загибелі людей у конфлікті, спровокованому екстремістами від політики. Мої щирі співчуття сім’ям загиблих. Ще раз прошу людей не піддаватися на заклики політичних радикалів. Ще не пізно зупинитися і врегулювати конфлікт мирним шляхом", - заявив він.

Янукович кличе опозицію за стіл переговорів.

"Ще раз закликаю опозицію сісти за стіл переговорів і зупинити протистояння. Я проти кровопролиття, проти застосування сили, проти розпалювання ворожнечі та насилля. Прошу людей повертатися до домівок. Ми повинні відновити в Україні мир, спокій і стабільність", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, зараз на вулиці Грушевського не вщухає протистояння. "Беркут" відтіснив активістів з площі біля стадіону "Динамо". Також відомо про три жертви протистоянь останньої ночі - двох застрелили, один молодий чоловік помер у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram