ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Чернігова просить 1 млн грн на ліквідацію рідких токсичних відходів

Мер міста повідомив, що загальна вартість робіт з утилізації становить 6,5 млн гривень.

Влада Чернігова просить 1 млн грн на ліквідацію рідких токсичних відходів
Фото: www.gorod.cn.ua

Чернігову не вистачає 1 млн грн, щоб ліквідувати токсичні ставки-накопичувачі.

Про це в Чернігівській ОДА під час засідання Регіонального комітету з економічних реформ повідомив міський голова

Олександр Соколов.

За його

словами, в Чернігові ліквідація ставків-накопичувачів рідких токсичних відходів, розташованих на полігоні твердих побутових відходів у Масанах, є пріоритетним завданням для місцевої влади.

"Цю проблему категорично потрібно вирішувати. Полігон не такий проблемний, як ці ставки-накопичувачі ", - зазначив він. Експлуатацію ставків припинено 2005 року, але досі їх не ліквідовано, що позначається на стані навколишнього середовища в Чернігові. Усього в ставках акумульовано 130 тис. куб. м рідких токсичних відходів.

"Уже розроблено проектно-кошторисну документацію з будівництва установки для ліквідації рідких токсичних відходів, зараз триває процедура закупівлі", - сказав Олександр Соколов, уточнивши, що проектна потужність установки передбачає переробку 50 куб. м рідких токсичних відходів на добу.

Міський голова уточнив, що на роботи з утилізації в міському бюджеті є 5,5 млн грн, що менше від потреби на 1 млн грн. Механізму повноцінного фінансування проекту наразі не визначено.

Олександр Соколов зазначив, що вирішення проблеми значно прискорилося за участю обласної та центральної влади. Він зазначив, що Чернігів погодився б узяти установку для ліквідації токсичних відходів на винайм, а потім передав би іншим містам, оскільки проблема накопичення рідких токсичних відходів промислового виробництва не унікальна у всеукраїнському масштабі.

Як повідомляли раніше, у Дніпро щорічно скидають 4,5 млрд куб. м стічних вод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram