Янукович призначив довічні стипендії ще 22 діячам науки

Озвучено розмір виплат.

Янукович призначив довічні стипендії ще 22 діячам науки
Фото: podrobnosti.ua

Кабінет Міністрів України схвалив проект Указу Президента України "Про призначення довічних стипендій видатним діячам науки".

Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Проект акта розробило Державне агентство з науки, інновацій та інформатизації відповідно до Указу Президента України від 10 вересня 2011 року №906 "Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров'я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери".

Цим Указом Президента України визначено, що конкурсний відбір кандидатів на призначення державних стипендій Президента України проводять комісії, які утворює у центральних органах виконавчої влади - зокрема щодо діячів науки - Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації.

Комісія, утворена Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України, згідно з Указом Президента України від 10 вересня 2011 року №906, у складі представників Національної академії наук, галузевих національних академій наук, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації, розглянула кандидатів на отримання довічних державних стипендій для видатних діячів науки, наданих зазначеними національними академіями наук України та центральними органами виконавчої влади.

За результатами конкурсного відбору, Комісія запропонувала надати довічні стипендії ще 22 учених, які мають видатні наукові досягнення і досягли сімдесятирічного віку.

Фінансування витрат, пов'язаних із виплатою 22 довічних державних стипендій для видатних діячів науки, передбачено державним бюджетом України на 2012 рік Державному агентству з питань науки, інновацій та інформатизації України.

Розмір довічної державної стипендії для видатних діячів науки дорівнює 1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, і з 1 липня 2012 р. становить 1266 гривень.

Згідно з цим Указом Президента України, призначають усього 100 державних довічних стипендій для видатних діячів наук.

Нагадаємо, 18 травня Президент Віктор Янукович нагородив 6 діячів науки орденами князя Ярослава Мудрого IV і V ступенів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram