ГоловнаПолітика

Томенко хоче дізнатися в Азарова, чому студентам зменшили стипендії

Заступника голови ВР хвилює система індексації виплат.

Томенко хоче дізнатися в Азарова, чому студентам зменшили стипендії
Фото: Макс Левин

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко попросив прем'єр-міністра Миколу Азарова пояснити погіршення умов індексації стипендій для студентів вищих навчальних закладів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-спікера.

"Микола Томенко надіслав звернення прем'єр-міністрові України Миколі Азарову щодо ситуації із фактичним зменшенням стипендій студентам першого і п'ятого курсів... Томенко попросив прем'єр-міністра публічно роз'яснити мотивацію рішення зі зменшення індексації стипендій", - сказано в ньому.

Томенко зазначив, що 13 червня 2012 року було ухвалено постанову Кабінету Міністрів "Про внесення змін до Порядку проведення індексації грошових доходів населення", яким значно погіршено умови індексації стипендії студентам.

У повідомленні наголошено, що внесені зміни передбачають, що обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюють, починаючи з місяця, в якому її призначено.

На думку віце-спікера, на практиці це обернеться тим, що студенти, які отримали право на стипендію вперше або знову після втрати такого права, отримають тільки базову стипендію, яку індексуватимуть із моменту її призначення. Тим часом як сьогодні такі студенти отримують стипендію з індексацією.

Томенко вважає, що зменшення реальних виплат студентам, які вперше або повторно отримали право на стипендію, становитиме 200-300 гривень на місяць.

Нагадаємо, в жовтні 2011 року Міністерство освіти і науки, молоді та спорту нагадувало вищим навчальним закладам про необхідність індексації та своєчасної виплати студентських стипендій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram