ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

В АП обговорять ситуацію навколо LB.ua і ТВі

На "Відкриту розмову" запрошено Freedom House і "Репортерів без кордонів".

В АП обговорять ситуацію навколо LB.ua і ТВі
Фото: Макс Левин

Учасники "Відкритої розмови" - програми прес-служби Президента - розглянуть ситуацію навколо порталу LB.ua і телеканалу ТВі під час спеціального засідання, яке відбудеться 30 липня.

Про це повідомили в прес-службі Президента Україна з посиланням на прес-секретаря Януковича, керівника Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарку Чепак.

"Комітет оперативного реагування при Міжвідомчій робочій групі уважно стежить за подіями навколо цих медіа. Для максимально об'єктивного розгляду справ зараз дуже важливо запросити представників усіх сторін конфліктів, а також отримати рекомендації міжнародних експертів. На сьогодні більшість учасників підтвердили свою участь у засіданні 30 липня, тому ми сподіваємося провести конструктивну розмову і ухвалити дієві рішення", - заявила Чепак.

На "Відкриту розмову" також запрошують представників міжнародних правозахисних організацій Freedom House, "Репортери без кордонів", "Артикль 19", фонду "Відкрите суспільство" й експертів Ради Європи.

Доповідь та обговорення учасниками робочої групи відкритого листа до Президента України Віктора Януковича від шеф-редактора порталу LB.ua Ксенії Василенко (Соні Кошкіної) включено в порядок денний дев'ятого засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

Засідання Міжвідомчої робочої групи, яке планували провести 6 липня, перенесли через відсутність більшості постійних учасників.

Пряма трансляція засідань Міжвідомчої робочої групи відбувається за адресою: http://presscenter.ukrinform.ua/online-translation-2001.html

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram