ГоловнаПолітика

Чепак похвалилася роботою з вирішення проблем ЗМІ

У Президента розглянули 116 звернень, 34 з них вирішили.

Чепак похвалилася роботою з вирішення проблем ЗМІ
Дарка Чепак
Фото: Макс Левин

Програма прес-служби Президента "Відверта розмова" підбила підсумки своєї діяльності за рік роботи.

Як повідомляє прес-служба глави держави, за цей час учасники програми вжили низку заходів для поліпшення умов роботи ЗМІ.

"Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів стала круглим столом, за яким представники влада та громадськості можуть обговорити "гострі" питання роботи мас-медіа, спільно виробити правила та поради щодо співпраці журналістів та органів влади", - сказано в повідомленні.

Повідомляють, що за рік роботи відбулося вісім публічних засідань Міжвідомчої робочої групи, на яких детально розглядали найбільш резонансні справи й обговорювали актуальні питання роботи журналістів в Україні.

За результатами обговорень приймали загальні рекомендації учасників, покликані поліпшити умови роботи журналістів і запобігти будь-яким непорозумінням у майбутньому.

З лютого 2012 року з Міжвідомчою робочою групою почав працювати міжвідомчий комітет оперативного реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ. Комітет створено з метою швидкої реакції на повідомлення про випадки порушення прав журналістів в Україні, оперативного вивчення ситуацій та обробки всіх відповідних звернень. Міжвідомча група на засіданнях розглядає справи, що вимагають широкого публічного обговорення, а комітет займається всіма поточними питаннями.

"На 1 липня 2012 року до Міжвідомчої робочої групи надійшло всього 116 звернень, частина з яких очікувала розгляду ще з 2005 року. Унаслідок моніторингу звернень 34 з них знято з контролю за спільною згодою постійних учасників Міжвідомчої робочої групи - представників правоохоронних органів, юристів ГО "Інститут масової інформації" та медіа-спільноти", - йдеться в повідомленні.

Прес-секретар Президента України Дарія Чепак, керівник Міжвідомчої робочої групи, подякувала представникам ЗМІ та членам громадських організацій за конструктивну співпрацю.

Довідка: 4 липня 2011 року прес-служба Президента представила програму "Відверта розмова". Програма стала серією заходів для налагодження діалогу між представниками ЗМІ й органами влади, правоохоронними структурами.

Міжвідомчу робочу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів створено 6 липня 2011 року розпорядженням Президента України з метою забезпечення конституційних прав громадян на свободу слова та забезпечення захисту прав журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram