ГоловнаПолітика

Прокурор: експерти визнали Тимошенко достатньо здоровою для суду

Утім, держзвинувачення ще не знає, чи вимагатиме примусово доправити екс-прем'єрку.

Прокурор: експерти визнали Тимошенко достатньо здоровою для суду
Фото: www.lrp.lt

Для участі Юлії Тимошенко в судових засіданнях немає жодних перешкод, заявила представник державного звинувачення Марина Капінос.

Про це вона сказала після судового засідання у справі ЄЕСУ, коментуючи результати отриманої судово-медичної експертизи стану здоров'я Тимошенко. "Із висновку судово-медичної експертизи випливає досить чіткий висновок: підсудна може брати участь у судовому засіданні. За станом здоров'я їй нічого не заважає отримувати цю інформацію, яка буде отримана нею на судовому засіданні, відповідати на питання і використовувати її для свого захисту", - сказала Капінос.

Вона зазначила, що суд дав усім сторонам процесу час, щоб ознайомитися з результатами судмедекспертизи.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи вимагатимуть прокурори доправити Тимошенко на наступне судове засідання, Капінос наголосила, що дії державного обвинувачення будуть залежати від інформації, отриманої під час вивчення матеріалів судмедекспертизи.

"Те, що буде на наступному судовому засіданні, буде на наступному судовому засіданні, залежно від ситуації. Подальші дії державних обвинувачів залежатимуть від подальшої ситуації. Ця ситуація не належить до нашої компетенції, а є виключно прерогативою суду", - сказала Капінос.

Вона наголосила, що судмедексперти чітко відповіли на всі поставлені питання, вивчивши матеріали кримінальної справи та медичну документацію Тимошенко.

На думку Капінос, судмедекспертиза проведена законно, і тепер усі сторони судового процесу мають об'єктивну інформацію про стан здоров'я Тимошенко.

"У цьому судовому засіданні і суд, і всі учасники процесу мають повну й об'єктивну інформацію про стан здоров'я підсудної. Сама підсудна відмовилася від особистого огляду судово-медичними експертами, але на підставі чинного кримінально-процесуального закону України експертизу можна провести за медичними документами", - сказала Капінос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram