ГоловнаСуспільствоПодії

Колесніков: вибухи в Дніпропетровську не вплинуть на Євро-2012

Європейські футбольні функціонери задоволені прогресом України.

Колесніков: вибухи в Дніпропетровську не вплинуть на Євро-2012
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков зазначає, що УЄФА позитивно оцінює стан готовності України до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну з посиланням на підсумки засідання наглядової ради УЄФА, яке 30 квітня відбулося у Ньоні (Швейцарія).

За словами Б. Колеснікова, європейські футбольні функціонери задоволені прогресом України, якого країна досягла за останні роки.

"Оцінка УЄФА загалом позитивна. Хочу зазначити, що два роки тому ми почувалися значно гірше після подібного засідання наглядової ради. Залишилися декілька штрихів, які потрібно доопрацювати, але це абсолютні дрібниці", - повідомив Б. Колесніков.

Він зазначив, що президент УЄФА Мішель Платіні висловив стовідсоткову впевненість у тому, що Україна вирішить усі дрібні питання підготовки до чемпіонату.

Крім того, з 2 травня в приймаючих країнах працюватиме операційний директор УЄФА Мартін Каллен, який надасть останні рекомендації організаторам турніру.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Каллен в інтерв'ю німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung заявив, що через події в Україні не відкидає можливості перенесення чемпіонату на інший рік.

Нагадаємо, 27 квітня УЄФА заявила, що не скасовуватиме проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні через вибухи у Дніпропетровську.

27 квітня в громадських місцях у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі відбулися 4 вибухи невідомих пристроїв.

Унаслідок вибухів постраждали 30 осіб, 26 з яких, у тому числі 11 дітей, госпіталізовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram