ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкриється легкоатлетичний манеж

Спортивний комплекс відібрали у Аделаджі

У Києві відкриється легкоатлетичний манеж
архивное фото
Фото: architector.ua

Легкоатлетичний манеж по вулиці Тичини, 18, місто планує здати в експлуатацію до початку навчального року - 1 вересня.

Про це у прямому ефірі телеканалу «Київ» повідомив начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Володимир Вовк.

"На деякий час ми дійсно втратили манеж. Проте минулого року було вирішено повернути громаді столиці цю унікальну споруду. Я сподіваюся, що об'єкт до нового навчального року введуть в повному обсязі, і він буде гідно приймати спортсменів і готувати майбутніх олімпійських чемпіонів", - сказав Володимир Вовк.

За його словами, манеж побудують за міжнародними стандартами. "Прискорити хід будівельних робіт ми не можемо, адже об'єкт повинен бути побудований якісно, від цього залежатиме його майбутня експлуатація. Також він повинен бути зручним і комфортним, відповідати міжнародному рівню. Адже ми там плануємо проводити не тільки міські змагання, а й змагання міжнародного рівня", - розповів начальник Головного управління.

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов неодноразово наголошував, що развиток фізичної культури та спортув столиці є пріоритетним завданням міської влади. На його переконання, популяризація містом спорту та здорового способу життя, будівництво спортивних манежів, спортзалів - ефективний засіб турботи про здоров'я киян. Крім того, переконаний глава столиці, популяризуючи спорт, місто попереджає підліткову злочинність, алкоголізм, наркоманію.

"Поряд з будівництвом спортивних майданчиків у дворах, спортзалів і великих манежів ми працюємо над популяризацією спорту, здорового способу життя. Плануємо, зокрема, запровадити міські стипендії для видатних спортсменів, які є прикладом для киян, для наших дітей. Популяризуючи спорт, місто також попереджає підліткову злочинність, алкоголізм, наркоманію", - зазначав раніше Попов.

Легкоатлетичний манеж на території спортивного комплексу на просп. Павла Тичини, 18, раніше багато років використовувався для проведення богослужінь релігійної організації "Посольство благословенного царства Божого для всіх народів", пастором якої є Сандей Аделаджа. Площа орендованої території становила 3 тис. 470 кв. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram