ГоловнаПраво

Під санкції РНБО потрапили 11 російських компаній, зокрема Росспівробітництво

Представниця Росспівробітництва наразі полишає Україну.

Під санкції РНБО потрапили 11 російських компаній, зокрема Росспівробітництво

Рада нацбезпеки та оборони на своєму засіданні 2 квітня запровадила санкції щодо 11 російських компаній, зокрема Росспівробітництва.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерело в РНБО.

Голова Росспівробітництва Євгеній Примаков повідомив у Telegram про те, що представниця цієї організації полишає Україну.

“На даний момент наша найголовніша задача - безпека нашого співробітника в Києві. Попереджаємо, що вона є співробітником Посольства і володіє дипломатичним статусом, що підтверджує її дипломатичний паспорт і акредитація. Усі наступні практичні кроки будуть зроблені нами, коли вона перетне кордон території, яку контролює український режим”, - написав Примаков.

Росспівробітництво - федеральний орган виконавчої влади Росії для надання держпослуг і управління держмайном в сфері забезпечення і розвитку міжнародних відносин РФ з іноземними державами. В Україні діє філія Росспівробітництва - Російський центр науки і культури в Києві.

Нагадаємо, сьогодні Рада нацбезпеки і оборони вперше в історії держави впровадила персональні санкції проти "топ-десятки" українських контрабандистів. За словами Зеленського, відсторонено десятки посадовців митних органів, готується криміналізація недостовірного митного декларування.

Окремо під санкції потрапили 11 російських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram