ГоловнаПолітика

Генпрокурор не прийшов до Ради доповідати про свого заступника Вербицького

Костін вважає, що краще прийти після результатів слідства. 

Генпрокурор не прийшов до Ради доповідати про свого заступника Вербицького
генпрокурор Андрій Костін
Фото: Анна Стешенко

Генеральний прокурор Андрій Костін призначив службове розслідування щодо свого заступника Дмитра Вербицького, але на виклик нардепів до Верховної Ради не прийшов. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк. 

Окремо Вербицького перевіряє НАЗК і НАБУ. У зв'язку з цим генпрокурор вирішив відкласти обговорення в парламенті.

"З урахуванням вище зазначених обставин видається доцільним відкласти обговорення у Верховній Раді України цієї ситуації до отримання результатів службового розслідування. Це дасть змогу забезпечити повноту та об'єктивність відповідної інформації", – сказав Костін.

Генерального прокурора викликали до нардепів сьогодні на 12:00. Виклик пов'язаний із декількома журналістськими розслідування стосовно його заступника Вербицького і його статків.

  • Про заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького журналісти оприлюднили вже декілька розслідувань. У травні "Схеми" з'ясували, що Дмитро мешкає в орендованому будинку, придбаному племінником за значно меншою від ринкової вартості. 
  • А тиждень тому "Схеми" викрили розкішні покупки коханої Вербицького. Дівчина отримала у власність майно вартістю щонайменше 52 мільйони гривень.
  • Учора "Схеми" повідомили, що НАБУ почало розслідувати можливе незаконне збагачення заступника генпрокурора. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram