ГоловнаПолітика

Міністр молоді та спорту Гутцайт написав заяву про відставку (оновлено)

Її буде розглянуто найближчим часом.

Міністр молоді та спорту Гутцайт написав заяву про відставку (оновлено)
Вадим Гутцайт
Фото: Facebook

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт подав заяву про відставку.

Про це повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук і опублікував заяву у фейсбуці.

"До Верховної Ради України надійшла заява Міністра молоді та спорту України Гутцайта В.М. про відставку. Заяву буде розглянуто найближчим часом", - написав він.

Оновлено. Сам Гутцайт повідомив, що після відставки з посади міністра планує зосередитися на роботі в НОК.

"Скоро майже рік як я перебуваю на посадах міністра молоді та спорту України та президента Національного олімпійського комітету України. За цей рік було багато маніпулювань стосовно моїх повноважень, ухвалених рішень і поєднання цих посад... Сьогодні я прийняв рішення про відставку з посади міністра молоді та спорту України та планую зосередитися на роботі в Національному олімпійському комітеті України", - написав Гутцайт у фейсбуці.

Нагадаємо, вчораголова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія повідомив, що цього тижня відбудеться звільнення "одного з міністрів". Пізніше депутат рослав Железняк зазначив, що мова йде про Гутцайта.

Минулого місяця LB.ua писав про те, що міністр Гутцайт готується покинути посаду, а його наступник - Антон Нікулін - уже пройшов співбесіду. 

Голосування за нового керівника міністерства планується на наступному пленарному засіданні Ради. Нікулін наразі обіймає посаду начальника управління спорту департаменту розвитку Львівської міської ради.

Цьогоріч у березні Гутцайт, який також є президентом Національного олімпійського комітету, залишив вакантною свою третю посаду - президента Федерації фехтування України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram