ГоловнаПолітика

Микитась отримав підозру від НАБУ в розкраданні 307 млн гривень Міноборони

Гроші були виділені нібито на будівництво складів зберігання ракет та боєприпасів.

Микитась отримав підозру від НАБУ в розкраданні 307 млн гривень Міноборони
Фото: maxim-mikitas.com

Колишній депутат Верховної Ради Максим Микитась отримав нову підозру від Національного антикорупційного бюро.

Як повідомляє сайт НАБУ, колишньому депутату інкримінують розкрадання 307 млн гривень, виділених у 2018 році на будівництво захищених арсеналів.

НАБУ не вказало ім’я підозрюваного, однак джерела Української правди вказують, що мова йде саме про Микитася.

Це третя справа, в якій фігурує Максим Микитась. Вона стосується контракту на будівництво захищених складів зберігання ракет та боєприпасів для Збройних сил України. За інформацією НАБУ, у листопаді-грудні 2018 року на рахунки підконтрольної депутату фірми надійшло 307 млн гривень від Міністерства оборони. Але будівництво об'єкта вона так і не почала, а виділені гроші були виведені на рахунки третіх компаній.

Сума могла бути меншою, але Микитась нібито пролобіював через службових осіб вищого та старшого офіцерського складу Збройних сил України ухвалення змін до постанов Кабінету міністрів, які дозволили перерахувати аванс на будівництво в розмірі 80% замість 30%.

У справі загалом шість фігурантів. Усім інкримінують ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу – привласнення майна та зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, у 2019 році НАБУ оголосило про підозру Микитасю в заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн гривень.

У 2020-му йому повідомили про підозру в замовленні викрадення юриста в Києві. Того ж року НАБУ повідомило фігуранту про підозру за фактом того, що у 2017 році підрозділ НАЕК "Енергоатом" уклав договір на 929 млн гривень із підконтрольною йому компанією, за що посадовець держпідприємства отримав квартири.

У 2022 році Микитасю повідомили про підозру в пропозиції надання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (22 млн євро за можливість будувати метро в місті Дніпро).

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram