ГоловнаПолітика

Зеленський повідомив, що до саміту Кримської платформи долучилися 70 делегацій

Президент сказав, що "це справді історичне досягнення, коли російський флот тікає не лише із західної частини моря, але вже навіть і з Криму" та наголосив на звільненні півострова.

Зеленський повідомив, що до саміту Кримської платформи долучилися 70 делегацій
Володимир Зеленський
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський повідомив, що у саміті Кримської платформи в Чехії взяли участь 70 делегацій парламентів різних країн світу.

Про це Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні.

"Потужна декларація саміту – підтримка України, нашої територіальної цілісності та суверенітету, необхідності звільнити всю нашу землю від окупанта і всіх наших людей – із російської неволі. Підтримка нашої Формули миру. Чіткий голос за посилення тиску на Росію та саме таку допомогу Україні, яка потрібна для перемоги в цій війні", - зазначив глава держави.

Зеленський сказав, що "це справді історичне досягнення, коли російський флот тікає не лише із західної частини моря, але вже навіть і з Криму" та наголосив на звільненні півострова.

"Хочу зараз окремо сказати всім нашим людям у Криму, у Севастополі, в усіх окупованих районах Півдня та Сходу нашої держави. У поки що окупованих районах. Дорогі українці! Усі ви відчуваєте, що російська присутність на нашій землі не назавжди. Я знаю це", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, мета Кримської платформи – підтвердити міжнародну підтримку України та привернути увагу світової спільноти до ситуації на Кримському півострові, який був анексований Росією в порушення міжнародного права у 2014 році.

Нинішній саміт відкрили голови обох палат чеського парламенту, а також Голова Верховної Ради України. Зі зверненням виступив і Президент Зеленський.

Проросійські хакери не залишили поза увагою цю подію. Вони атакували сайт саміту, а також вісім чеських веб-сайтів, серед яких - портали парламенту, МВС, рятувальників, спікерки Палати представників та урядової канцелярії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram