ГоловнаПолітика

Уряд Ізраїлю очолив Яір Лапід

Напередодні парламент країни оголосив про саморозпуск.

Уряд Ізраїлю очолив Яір Лапід
Яір Лапід
Фото: EPA/UPG

Керівництво урядом Ізраїлю опівночі офіційно перейшло від Нафталі Беннета (партія "Нові праві") до Яіра Лапіда (партія "Еш Атід").

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Times of Israel.

"Ми зробимо усе можливе для єврейської демократичної держави, сильної й квітучої, тому що це наша робота, і вона найважливіша", – сказав Лапід на церемонії передачі повноважень прем'єр-міністром Беннетом, що йде.

Лапід керуватиме урядом до оголошення нового складу кабінету міністрів, який планується сформувати за підсумками позачергових парламентських виборів 1 листопада. Ці вибори стануть для Ізраїлю п'ятими за останні три роки. Беннет раніше заявляв про те, що брати участь у них не має наміру.

Напередодні Кнесет (парламент Ізраїлю) оголосив про саморозпуск. За саморозпуск проголосували 92 депутати зі 120, решта у голосуванні участі не брали.

Про намір розпустити Кнесет колишній глава ізраїльського уряду Нафталі Беннет та міністр закордонних справ Яір Лапід заявили минулого тижня.

Нинішній коаліційний уряд заручився підтримкою Кнесету 13 червня 2021 року. У рамках угоди про коаліцію перші два роки на посаді прем'єра мав провести Беннет, а потім за правилами ротації пост отримав би Яір Лапід.

Нагадаємо, Офіційний Київ розглядає можливість призупинення безвізового режиму з Ізраїлем у відповідь на політику щодо українських біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram