ГоловнаПолітика

Зеленський запросив прем’єр-міністра Ірландії відвідати Україну

Міхал Мартін заявив про підтримку надання нашій країні статусу кандидата на членство у євроблоці.

Прем’єр-міністр Ірландії Міхал Мартін заявив, що підтримає на саміті Євросоюзу цього тижня надання Україні статусу кандидата на членство у євроблоці.

Про це Мартін написав у Твіттері.

“Радий поспілкуватися з президентом Володимиром Зеленським і підтвердити підтримку Ірландією членства України в ЄС на засіданні Європейської Ради цього тижня. Ми є і будемо з Україною на кожному кроці", – зазначив він.

Зеленський зі свого боку зазначив, що запросив ірландського прем’єра відвідати Україну з першим в історії двосторонніх відносин країн візитом.

“Провів розмову з Міхалом Мартіном напередодні історичного засідання Європейської ради. Подякував за активну підтримку Ірландією європейських прагнень України та статусу кандидата на членство в ЄС”, – написав він.

Нагадаємо, як пише Bloomberg із посиланням на слова джерел після зустрічі послів країн ЄС, всі 27 країн-членів підтримують надання Україні статусу кандидатки в члени Євросоюзу.

Лідери Європейського Союзу зустрінуться в Брюсселі 23-24 червня в межах засідання Євроради. Саме тоді й ухвалюватимуть рішення стосовно статусу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram