ГоловнаПолітика

Кличко передав столичним рятувальникам нові авто для гасіння пожеж у густонаселених районах та нове спорядження

Спецтехніку закупили в рамках міської цільової програми з переоснащення рятувальних служб Києва, на яку з 2020 року було виділено близько 45 млн грн.

Мер Києва Віталій Кличко передав київським рятувальникам 7 одиниць нової аварійно-рятувальної техніки та нове спорядження. Спецтехніку закупили в рамках міської цільової програми з переоснащення рятувальних служб Києва, на яку з 2020 року було виділено близько 45 млн грн, повідомляє сайт КМДА.

«Ми передаємо Київському гарнізону ДСНС столиці 6 одиниць аварійно-рятувальної техніки. Та один командно-штабний автомобіль – комунальній аварійно-рятувальній службі КАРС «Київська служба порятунку». Я хочу подякувати рятувальникам Києва за самовідданість та професійну роботу, за врятовані життя і безпеку в столиці. Місто дбає, щоб ви були забезпечені всім необхідним для виконання своєї небезпечної місії», – наголосив Віталій Кличко.

Зокрема, київські рятувальники отримали нові авто для гасіння пожеж у густонаселених районах столиці та нове спорядження для екстреного реагування під час надзвичайних ситуацій.

А за останні 5 років, за словами Віталія Кличка, для КАРС «Київська служба порятунку» було придбано 6 одиниць спецтехніки, для Київського гарнізону ДСНС – 16. В тому числі пожежно-рятувальні й водолазні авто, телескопічні підіймачі тощо.

«Наше завдання – забезпечити рятувальників сучасним спорядженням, спецавтомобілями та надійним обладнанням. За останні 5 років для потреб рятувальників місто придбало 22 нові аварійно-рятувальних автомобілі, понад 200 комплектів захисного спорядження, 220 комплектів спецодягу. Це – найменше, що ми можемо зробити для фахівців, які для порятунку людей щодня ризикують своїм життям. Зазначу, що за 5 років аварійно-рятувальні служби столиці врятували майже 2 тисячі життів», – підкреслив Віталій Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram