ГоловнаПолітика

Німеччина змінила представника на саміті Кримської платформи

Замість глави МЗС Гайко Мааса ФРН представлятиме міністр економіки і енергетики Петер Альтмаєр.

Німеччина змінила представника на саміті Кримської платформи
Министр экономики и энергетики Германии Питер Альтмайер
Фото: EPA

Німеччину на установчому саміті Кримської платформи замість міністра закордонних справ Гайко Мааса представить міністр економіки і енергетики Петер Альтмаєр.

Про це повідомила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами Альтмаєр є близькою довіреною особою федеральної канцлерки Ангели Меркель і раніше займав посаду голови федеральної канцелярії.

"Тому, напевно, не є випадковістю, що в понеділок саме міністр Альтмаєр приїде до Києва після того, як федеральний міністр закордонних справ Гайко Маас, на жаль, змушений був терміново скасувати свою участь у «Кримській платформі» через події в Афганістані", – сказала посол Анка Фельдгузен.

Посол Німеччини також зазначила, що 2019 року міністр Альтмаєр брав активну участь у переговорах щодо контракту про транзит газу між "Нафтогазом" і "Газпромом".

"Тема енергетичної безпеки в контексті "Північного потоку-2", безумовно, також буде на порядку денному міністра Альтмаєра на полях саміту Кримської платформи", – додала вона.

Нагадаємо, саміт "Кримської платформи" стане наймасштабнішою міжнародною подією, яку коли-небудь проводили в Україні. На саміті ухвалять меморандум, який буде відкритим для подальшого приєднання держав, які не змогли взяти участь в установчому саміті. У документі викладуть бачення подальшої консолідації політики деокупації Криму.

Учора представника на Кримській платформі змінили США. Замість міністра транспорту Пітера Буттіджеджа американську делегацію очолить міністр енергетики Дженніфер Гренгольм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram